Ingredienser:
16 stora vietnamesiska rispapper
0,25 isbergssalladshuvud, rivet i bitar
150 g glasnudlar, kokta och avrunna
150 g skalade räkor
200 g kycklingfilé
200 g rå lax, t ex salmalax
5 dl kycklingbuljong
1 näve färska böngroddar
1 morot, i tunna stavar
0,5 gurka, i tunna stavar
4 salladslökar, i tunna strimlor
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 kruka thaibasilika
Hoisin- och jordnötssås
1 dl hoisinsås
1 dl jordnötter, finhackade
1 msk fisksås
0,5 lime, saft av
1 msk vatten
Lime-och chilisås
1 lime, pressad saft
3 msk fisksås
1 msk socker
1 klyfta vitlök, riven
1 msk riven ingefära, saften av
0,5 röd chilifrukt
Gör så här:
Koka kycklingfilén i buljongen i ca 10 minuter. Ta upp och skiva i 0,5 cm skivor. Låt svalna.
Går såserna. Blanda ihop ingredienserna i respektive sås och ställ åt sidan.
Hacka alla de övriga ingredienserna och lägg i små skålar.
Servera det sedan "lite som tacos":
Du ställer fram en stor skål eller fat med kallt vatten. Låter gästerna doppa rispappren i vattnet och låt bli blött men inte genommjukt. Vänd en gång.
Lägg sedan rispapret på tallriken, lägg i de olika tillbehören på och vik ihop till en rulle. Doppa sedan i någon av såserna och ät.
Kommentarer
Inga kommentarer.Kommentera
Avbryt svar