4 portioner
600 g torskfilé, ev torskrygg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1.5 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl panko ströbröd
1 liter rapsolja till fritering
Kiwi och lime-sås:
4 st kiwi
0.5 kruka koriander
1 stor lime, finrivet skal och saft
1 stänk tabasco
salt och ev honung
Till servering:
4 stora tortillabröd eller 8 små
2 gemsallad
2 avokador
0.5 kruka koriander
2 dl gräddfil
• Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och ev honung.
• Skär fisken i stora kuber. Salta och peppra. Doppa i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd.
• Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 175°. Fritera några fiskbitar i taget tills de är krispiga och gyllene, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
• Stek bröden hastigt i torr stekpanna och servera fisken med sallad, avokado, koriander, gräddfil, picklad rödlök (se recept nedan) och såsen.
• Picklad rödlök: Skiva 2 rödlökar tunt, gärna med mandolin. Värm 1 ½ dl vatten, 1 dl strösocker och ½ dl ättiksprit (12 %) tills sockret smält. Lägg i 1 stjärnanis, 2 krm salt och löken. Låt stå i kylen till servering.
Smaklig spis!
Kommentarer
Inga kommentarer.Kommentera
Avbryt svar