Svartkålsfalafel med vitlöksyoghurt och naanbröd för 2 personer
Ingredienser:
Bröd
Aubergine
Dill
Grekisk yoghurt
Kikärtor
Rödlök
Svartkål
Tomat
Vitlöksklyftor
Koriander
Olivolja
Salt
Spiskummin
Ströbröd
Vetemjöl
• Blanda 150gram grekisk yoghurt med 1 vitlöksklyfta (pressad) och krm salt i en skål.
• Tomatsallad: hacka en tomat och blanda med ½ rödlök, olivolja och ½ knippe dill i en skål.
• Blancherad svartkål: koka upp en liten kastrull med vatten. Skär bort skälken från 100g svartkål. Koka under 10- 15sekunder, häll av och spola kallt.
• Falafel: grovhacka ½ rödlök. Krama ur vätskan ur svartkålen. Mixa med stavmixer tillsammans med 1 förpackning kikärtor (avrunna och sköljda), 2 pressade vitlöksklyftor, 3 msk vetemjöl, 2 tsk spiskummin, 1 tsk malen koriander och ¾ tsk salt.
• Forma smeten till 10 – 12 små biffar, vänd i ströbröd. Stek dem frasiga i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera tillsammans med varmt naanbröd och vitlöksyoghurt och tomatsallad.
Kommentarer
Inga kommentarer.Kommentera
Avbryt svar