Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl långkornigt ris
2 påsar saffran (à 1/2 g)
6 dl hönsbuljong
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g räkor
10 kräftor
1 paprika
3 tomater
1 grillad kyckling
persilja
Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den och riset i oljan i en panna. Rör ner saffran, buljong, salt och peppar. Koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
Skala räkorna och skala kräftorna eller låt dem vara som de är. Skölj paprika och tomater, bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Kärna ur paprikan och skär den, tomaterna och kycklingen i bitar. Skölj och hacka persiljan.
Blanda ner grönsakerna och kycklingen i pannan och låt det bli varmt.
Tillsist strö över räkorna, kräftorna och persiljan.
Kommentarer
Inga kommentarer.Kommentera
Avbryt svar