Att använda chili och frukt i maten är typiskt karibiskt, och sen tilför det ju något extra i middagsrutinerna. Bjud in till karibisk afton med kokosdrinkar, en traditionell jambalaya och dröm dig bort till Karibiens vita stränder!
Du behöver (4 portioner):
- 150 g chorizo
- 500 g skalade räkor
- en mango, skuren i små bitar
- 2 rödlök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackad
- 300 g ris
- 1 tesked curry
- 1/4 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 750 ml grönsaksbuljong
- 2 gröna paprikor, hackade
- 1/2 selleri, hackad
- 2-3 msk limejuice
Gör så här:
1) Värm 2 msk olja i en stor stekpanna och stek chorizo i 2 minuter. Lägg i lök och vitlök, stek i ytterligare en minut. Tillsätt riset, curry, chilipulver och en tesked paprikapulver. Häll på grönsaksbuljong, koka upp och låt sjuda på låg värme i 15 minuter.
2) Tillsätt paprika och selleri och koka i 10 minuter. Tillsätt räkorna och mango och koka i 2-3 minuter, tills scampin är genomstekt. Krydda med salt, peppar, en nypa socker och limejuice.
Väl bekomme!
Kommentarer
Inga kommentarer.Kommentera
Avbryt svar