Resealbum: Islandsresa 2004
Visningar: 70

Bild från Island

Söndag 27/6.
Vi startar vår färd mot Göteborg ganska tidigt trots att flyget går först 20.00 på kvällen , men det kan vara skönt att ta det lugnt och att det finns litet tid över till att lösa eventuella problem på vägen.

Flygningen över Atlanten var ganska skumpig denna gång men vi kom trots allt fram helskinnade till ett regnigt Island vid 22 tiden.

Väl utcheckade så bar det av för att leta rätt på “våran” Opel Astra kombi som skulle vänta på oss vid flygplatsen.
När vi efter en stunds letande hittade killen som skulle lämna ut våran bil så visar det sig att det blivit en miss från deras sida med bokningen så det är bokat en vanlig Astra cupé åt oss, och lastutrymmet på den lär inte räcka till våran packning.
Efter en stunds letande bland bilnycklarna så kommer den otroligt hjälpsamma och trevliga killen med förslaget att vi ska få en 4WD Subaru istället till samma pris som den tvåhjulsdrivna Opeln och så får det bli, det skulle senare visa sig vara en mycket bra lösning som gjorde att vi kunde besöka platser som vi inte kunnat besöka med en “vanlig” tvåhjulsdriven bil.

När hela packningen är inlastad i bilen så bär det av en kort bit till vandrarhemmet vid Njardvik, som visade sig ligga i en av Islands tråkigaste omgivningar men rummen var helt ok och vi ska iväg tidigt i morgon så det spelade inte så stor roll.
Efter lite kvällsfika så stupar vi i säng.
Bilden tagen: 27 juni 2004