Hej Sisilia,
Här kommer receptet :-)
Zereshk polo ba morgh (Berberis-ris med kyckling)
1 st. Hel kyckling,
1-2 st. Hackade gula lökar,
Ju mer ju godare Saffran, krossad med lite socker i mortel,
500 g. Passade tomater,
1 tsk. Salt,
Olja
1 dl. Berberis (zereshk, finns i orientaliska affärer).
1 tsk. Socker
Dela kycklingen på klassiskt sätt med ben. Tag bort huden. Stek den hackade löken några minuter i olja
tills den får färg. Lägg i kycklingen och stek den långsamt fint brun på bägge sidorna under ett halvt
pålagt lock, 30 minuter. Vänd kycklingen med den fina sidan upp och strö saffran på varje bit. Häll den
passerade tomaten mellan kycklingbitarna så att saffranen ligger kvar på bitarna. Lägg på lock och låt
koka i 40-60 minuter. Stek berberis-bären i mycket lite olja på svag värme i 1-2 minuter. Stäng av plattan
och strö på sockret och blanda. Lägg bären ovanpå vackert upplagt saffransris