Visningar: 0
ChampagneđŸ
Efter en dundrande 50 Ärs överraskningsfest för Billy min man i Fredshög gÄrd som jag kan rekommendera om man vill att alla skall kunna sova över (ca 25 personer) sÄ kör vi till Hamburg dÀr vi kommer övernatta innan fÀrden till Champagne.
10/9-18
Nu har vi ca 8 timmars körning framför oss .
Vi hade tur inga köer pÄ autobahn bara lite vÀgarbeten sÄ vi var framme i Viney pÄ hotellet vid 19.00 . Vi hade bokat 2 nÀtter genom Secret Escape dÀr tre rÀtter,spa ingick.
Vi blev vÀl omhÀndertagna med hjÀlp av bagage flytta bilen och genomgÄng av hotellet.
Vi tog en dusch ,ett glas champagne som vi handlat pĂ„ Lidelđ och gick ner och Ă„t en helt enastĂ„ende trerĂ€tters med Ă€ven flera apperties och goda viner till .
11/9-18
07.30 smög jag ner i receptionen och hĂ€mta tvĂ„ champagneglasđ„ inte sĂ„ lĂ€tt med franska som jag inte kan ett ord av sĂ„ det blev bĂ„de ishink och en flaska champagne och till sist dĂ„ glasen.
Tur det Àr fullrikt med blommor i Frankrike sÄ snodde med en blomma oxsÄ.
Hipp hipp hurrađ och en sĂ„ng blev det till Billy som idag fyller 50 Ă rđđđ
Lite spa och en god frukost pĂ„ hotellet innan vi körde till vĂ„rt första Champagnehus Jolly. Det Ă€r rekommendationer frĂ„n vĂ„r vĂ€n MP har Ă€ven druckit den innan och tillhör vĂ„r favorit. Det vi lĂ€rde oss snabbt var att alla hus har lunchstĂ€ngt 12-14 men de var okej fast kl. Var lite över 12.00 đ
Som vi trodde blev vi inte besvikna och fick Àven pröva en prestige champagne och en vintage . Vi köpte nÄgra flaskor och det fick bli en lunch i Epernay. En liten mysig stad dÀr Àven de stora husen finns som Moet- Krug vi gick in och titt a och skulle gör a e n rundvandring Me n avstod dÄ det var en timmes vÀntan och de tog 40⏠/person. Vi gick istÀllet över till ett annat champagnehus i Epernay Collard-Picard . Nr 2 var bÀst. Sen blev det hemfÀrd med lite mer spa och avkoppling innan det blev en trerÀtters igen .
Idag var inte aperitif lika goda som igÄr men vi blev absolut inte besvikna . De överraska med ljus pÄ smÄ marÀnger dÄ Billy envisades med att inte han orka nÄgon dessert och ett glas Champagne .
Som jag skrev innan sĂ„ Ă€r det en vĂ€ldigt kunnig och hjĂ€lpsam personal som gav oss en rundvandring i baren med deras enorma avecer đ„
12/9-18
Upp tidigt sÄ vi hann med Àven idag en liten stunds spa innan frukosten.
Idag skall vi vidare till slottet som Àven ligger i nÀrheten Viney
VÄrt första stop blev pÄ Dizy . En trevlig ung man som berÀtta pÄ engelska som inte Àr sÄ vanligt nÀr man Äker ut pÄ lite mindre vingÄrdar. DÀr fick vi Àven en liten rundvandring nere i vinkÀllaren . SÄ trevligt och fick lite mer kött pÄ benen om deras champagner . De odla oftast först i deras nya ekfat men enligt honom tyckte han de gav för mycket smak av ekfat sÄ för att fÄ bÀsta smak flyttades druvsaften över efter ett tag till de gamla faten men de var i regel bara dugliga i ca 5 Är. Efter det körde vi vidare och hitta ett champagnehus ute pÄ vischan och tur var det ,hÀr kom vi precis i rÀtt tidpunkt dÄ de höll pÄ att pressa vindruvorna ,annars hade de redan plockat druvorna. Vi kom in till en tant med ett leende pÄ lÀpparna och försökte berÀtta om hennes fantastiska champagne pÄ franska och gestikulerade. En mycket god champagne.
Vi tog en en lunch i Hautvillers en bit frĂ„n Vinay. DĂ€r trĂ€ffa vi pĂ„ ett svenskt par som Ă€ven bott pĂ„ samma hotell som oss. De bodde Ă€ven i Malmö och fick ett trevligt samtal om goda viner och mat och resorđ
Nu var det dags att köra till vĂ„rt slott . Fantastiskt bra med ett lite exklusivt rum i ett 1300 gammalt slott ,vi hade underbart vĂ€der och tog en liten power nap đ€ i slottstrĂ€dgĂ„rden.
Vi klÀdde om och gick ner till restaurangen Lafork . Vilken meny hummer Champagne och Piggvar tog min man och jag inbakad lammfilé och gott rött vin till det lite avsmakningsrÀtter men smakar det sÄ kostar det . De tog bra betalt men det var det vÀrt.
13/9-18
Frukost med champagne Àr lyx nÀr man har semester.
Nu skulle vi avsluta tvÄ nÀtter pÄ Best Wester i Reims innan vÄr resa var till sitt Ànde .
Först ut idag blev ett champagnehus i Cuice som heter Camille Gellette. HÀr har de Àven ett hotell . Ett trevligt vin. Vi körde vidare till Bouzy men dÀr fick vi gÄ en promenad för stÀllena hade lunchstÀngt. Vi tog ett beslut att ta en lunch . Vi leta pÄ TripAdvisor och hitta ett stÀlle som sÄg ut som ett förfallet ladugÄrd men icke sÄ Nicke insidan var ett stort stÀlle som tydligen bruka vara stora tillstÀllningar med bröllop b.la . DÀr satt ett flertal franska sÀllskap som tillbringa flera timmar pÄ att Àta. Billy och jag var inte sÄ hungriga sÄ vi dela pÄ nÄgra förrÀtter . SmÄ och smÄ vi gick dÀrifrÄn mÀtta sÄ vi inte kunde röra oss ,men vÀldigt nöjda med sniglar,ost,skinka med melon och gÄslever.
NĂ€sta hus blev Paul Cloue dĂ€r det Ă€ven blev nĂ„gra flaskor. Dagen avsluta vi med Ă€ven MP rekommendationer Alexander Calson en liten trevlig prick som satt med och pröva champagne . Kan rekommendera vĂ€ldigt trevliga blev ett dyrt besök.đ
Nu till Reims sÄ vi kom nÄgotsÄnÀr istid sÄ vi kunde utnyttja vÄrt spa pÄ hotellet. Ett bra hotell med garage och kameraövervakning.
Jag blev glatt överraskad att Reims Àr en sÄdan fin stad ,med fullt ös ,gamla fina byggnader och vÀldigt gemytlig helt klart vÀrt att besöka.
Vi hade inte bokat bord nÄgonstans men vi bÄda var sugna pÄ moule frites ,vi gick en stund och hitta till sist ett stÀlle dÀr det fanns musslor. Och lovar vi blev inte besvikna . De var en explosion sÄÄÄ gott. Jag tog med champinjoner och champagnesÄs och Billy med chorizo och zucchini. ProppmÀtta gick vi tillbaka och avsluta kvÀllen med en drink pÄ baren pÄ hotellet ,dÀr det var bra ös.
14/9-18
Vi strunta i frukost idag dĂ„ det inte ingick i priset . Vi körde till Sillery vi pröva ett Champagnehus Francois Secondi . Detta var första stĂ€llet som vi fick betala vinprovningen 15âŹ/person ,men dĂ„ vi köpte nĂ„gra flaskor bjöd hon pĂ„ en person.
NĂ€sta stĂ€lle vi kom till G. Boultitez Vigon blev vi lite sena prick 12.00 vi fick komma in men hade ingen champagne pĂ„ kylning ,dĂ„ vi hade lite plats i bilen sĂ„ köpte vi pĂ„ vinst och förlust . Det blev en vintage ,oh vilken tur vi tog sex flaskor vi pröva det pĂ„ hotellrummet och vilken smakupplevelse . Nu lunch i Reims en Marockansk restaurang vĂ€ldigt gott ,vĂ€llagat och gott . En vĂ€ldigt trevlig personal sĂ„ det var vĂ€rt att vĂ€nta pĂ„ maten. Lite spa nu. Vi trĂ€ffa Ă€ven ett trevligt svensk sĂ€llskap son och svĂ€rfar ,sonen dĂ„ oxsĂ„ frĂ„n Malmö sammantrĂ€ffandeđ
Sista kvÀllen och vi tÀnkte ta en guid Michelin restaurang ,men var lite sent ute sÄ tog en pÄ rekommendationer Le
ChampagneđŸ
Efter en dundrande 50 Ärs överraskningsfest för Billy min man i Fredshög gÄrd som jag kan rekommendera om man vill att alla skall kunna sova över (ca 25 personer) sÄ kör vi till Hamburg dÀr vi kommer övernatta innan fÀrden till Champagne.
10/9-18
Nu har vi ca 8 timmars körning framför oss .
Vi hade tur inga köer pÄ autobahn bara lite vÀgarbeten sÄ vi var framme i Viney pÄ hotellet vid 19.00 . Vi hade bokat 2 nÀtter genom Secret Escape dÀr tre rÀtter,spa ingick.
Vi blev vÀl omhÀndertagna med hjÀlp av bagage flytta bilen och genomgÄng av hotellet.
Vi tog en dusch ,ett glas champagne som vi handlat pĂ„ Lidelđ och gick ner och Ă„t en helt enastĂ„ende trerĂ€tters med Ă€ven flera apperties och goda viner till .
11/9-18
07.30 smög jag ner i receptionen och hĂ€mta tvĂ„ champagneglasđ„ inte sĂ„ lĂ€tt med franska som jag inte kan ett ord av sĂ„ det blev bĂ„de ishink och en flaska champagne och till sist dĂ„ glasen.
Tur det Àr fullrikt med blommor i Frankrike sÄ snodde med en blomma oxsÄ.
Hipp hipp hurrađ och en sĂ„ng blev det till Billy som idag fyller 50 Ă rđđđ
Lite spa och en god frukost pĂ„ hotellet innan vi körde till vĂ„rt första Champagnehus Jolly. Det Ă€r rekommendationer frĂ„n vĂ„r vĂ€n MP har Ă€ven druckit den innan och tillhör vĂ„r favorit. Det vi lĂ€rde oss snabbt var att alla hus har lunchstĂ€ngt 12-14 men de var okej fast kl. Var lite över 12.00 đ
Som vi trodde blev vi inte besvikna och fick Àven pröva en prestige champagne och en vintage . Vi köpte nÄgra flaskor och det fick bli en lunch i Epernay. En liten mysig stad dÀr Àven de stora husen finns som Moet- Krug vi gick in och titt a och skulle gör a e n rundvandring Me n avstod dÄ det var en timmes vÀntan och de tog 40⏠/person. Vi gick istÀllet över till ett annat champagnehus i Epernay Collard-Picard . Nr 2 var bÀst. Sen blev det hemfÀrd med lite mer spa och avkoppling innan det blev en trerÀtters igen .
Idag var inte aperitif lika goda som igÄr men vi blev absolut inte besvikna . De överraska med ljus pÄ smÄ marÀnger dÄ Billy envisades med att inte han orka nÄgon dessert och ett glas Champagne .
Som jag skrev innan sĂ„ Ă€r det en vĂ€ldigt kunnig och hjĂ€lpsam personal som gav oss en rundvandring i baren med deras enorma avecer đ„
12/9-18
Upp tidigt sÄ vi hann med Àven idag en liten stunds spa innan frukosten.
Idag skall vi vidare till slottet som Àven ligger i nÀrheten Viney
VÄrt första stop blev pÄ Dizy . En trevlig ung man som berÀtta pÄ engelska som inte Àr sÄ vanligt nÀr man Äker ut pÄ lite mindre vingÄrdar. DÀr fick vi Àven en liten rundvandring nere i vinkÀllaren . SÄ trevligt och fick lite mer kött pÄ benen om deras champagner . De odla oftast först i deras nya ekfat men enligt honom tyckte han de gav för mycket smak av ekfat sÄ för att fÄ bÀsta smak flyttades druvsaften över efter ett tag till de gamla faten men de var i regel bara dugliga i ca 5 Är. Efter det körde vi vidare och hitta ett champagnehus ute pÄ vischan och tur var det ,hÀr kom vi precis i rÀtt tidpunkt dÄ de höll pÄ att pressa vindruvorna ,annars hade de redan plockat druvorna. Vi kom in till en tant med ett leende pÄ lÀpparna och försökte berÀtta om hennes fantastiska champagne pÄ franska och gestikulerade. En mycket god champagne.
Vi tog en en lunch i Hautvillers en bit frĂ„n Vinay. DĂ€r trĂ€ffa vi pĂ„ ett svenskt par som Ă€ven bott pĂ„ samma hotell som oss. De bodde Ă€ven i Malmö och fick ett trevligt samtal om goda viner och mat och resorđ
Nu var det dags att köra till vĂ„rt slott . Fantastiskt bra med ett lite exklusivt rum i ett 1300 gammalt slott ,vi hade underbart vĂ€der och tog en liten power nap đ€ i slottstrĂ€dgĂ„rden.
Vi klÀdde om och gick ner till restaurangen Lafork . Vilken meny hummer Champagne och Piggvar tog min man och jag inbakad lammfilé och gott rött vin till det lite avsmakningsrÀtter men smakar det sÄ kostar det . De tog bra betalt men det var det vÀrt.
13/9-18
Frukost med champagne Àr lyx nÀr man har semester.
Nu skulle vi avsluta tvÄ nÀtter pÄ Best Wester i Reims innan vÄr resa var till sitt Ànde .
Först ut idag blev ett champagnehus i Cuice som heter Camille Gellette. HÀr har de Àven ett hotell . Ett trevligt vin. Vi körde vidare till Bouzy men dÀr fick vi gÄ en promenad för stÀllena hade lunchstÀngt. Vi tog ett beslut att ta en lunch . Vi leta pÄ TripAdvisor och hitta ett stÀlle som sÄg ut som ett förfallet ladugÄrd men icke sÄ Nicke insidan var ett stort stÀlle som tydligen bruka vara stora tillstÀllningar med bröllop b.la . DÀr satt ett flertal franska sÀllskap som tillbringa flera timmar pÄ att Àta. Billy och jag var inte sÄ hungriga sÄ vi dela pÄ nÄgra förrÀtter . SmÄ och smÄ vi gick dÀrifrÄn mÀtta sÄ vi inte kunde röra oss ,men vÀldigt nöjda med sniglar,ost,skinka med melon och gÄslever.
NĂ€sta hus blev Paul Cloue dĂ€r det Ă€ven blev nĂ„gra flaskor. Dagen avsluta vi med Ă€ven MP rekommendationer Alexander Calson en liten trevlig prick som satt med och pröva champagne . Kan rekommendera vĂ€ldigt trevliga blev ett dyrt besök.đ
Nu till Reims sÄ vi kom nÄgotsÄnÀr istid sÄ vi kunde utnyttja vÄrt spa pÄ hotellet. Ett bra hotell med garage och kameraövervakning.
Jag blev glatt överraskad att Reims Àr en sÄdan fin stad ,med fullt ös ,gamla fina byggnader och vÀldigt gemytlig helt klart vÀrt att besöka.
Vi hade inte bokat bord nÄgonstans men vi bÄda var sugna pÄ moule frites ,vi gick en stund och hitta till sist ett stÀlle dÀr det fanns musslor. Och lovar vi blev inte besvikna . De var en explosion sÄÄÄ gott. Jag tog med champinjoner och champagnesÄs och Billy med chorizo och zucchini. ProppmÀtta gick vi tillbaka och avsluta kvÀllen med en drink pÄ baren pÄ hotellet ,dÀr det var bra ös.
14/9-18
Vi strunta i frukost idag dĂ„ det inte ingick i priset . Vi körde till Sillery vi pröva ett Champagnehus Francois Secondi . Detta var första stĂ€llet som vi fick betala vinprovningen 15âŹ/person ,men dĂ„ vi köpte nĂ„gra flaskor bjöd hon pĂ„ en person.
NĂ€sta stĂ€lle vi kom till G. Boultitez Vigon blev vi lite sena prick 12.00 vi fick komma in men hade ingen champagne pĂ„ kylning ,dĂ„ vi hade lite plats i bilen sĂ„ köpte vi pĂ„ vinst och förlust . Det blev en vintage ,oh vilken tur vi tog sex flaskor vi pröva det pĂ„ hotellrummet och vilken smakupplevelse . Nu lunch i Reims en Marockansk restaurang vĂ€ldigt gott ,vĂ€llagat och gott . En vĂ€ldigt trevlig personal sĂ„ det var vĂ€rt att vĂ€nta pĂ„ maten. Lite spa nu. Vi trĂ€ffa Ă€ven ett trevligt svensk sĂ€llskap son och svĂ€rfar ,sonen dĂ„ oxsĂ„ frĂ„n Malmö sammantrĂ€ffandeđ
Sista kvÀllen och vi tÀnkte ta en guid Michelin restaurang ,men var lite sent ute sÄ tog en pÄ rekommendationer Le
Efter en dundrande 50 Ärs överraskningsfest för Billy min man i Fredshög gÄrd som jag kan rekommendera om man vill att alla skall kunna sova över (ca 25 personer) sÄ kör vi till Hamburg dÀr vi kommer övernatta innan fÀrden till Champagne.
10/9-18
Nu har vi ca 8 timmars körning framför oss .
Vi hade tur inga köer pÄ autobahn bara lite vÀgarbeten sÄ vi var framme i Viney pÄ hotellet vid 19.00 . Vi hade bokat 2 nÀtter genom Secret Escape dÀr tre rÀtter,spa ingick.
Vi blev vÀl omhÀndertagna med hjÀlp av bagage flytta bilen och genomgÄng av hotellet.
Vi tog en dusch ,ett glas champagne som vi handlat pĂ„ Lidelđ och gick ner och Ă„t en helt enastĂ„ende trerĂ€tters med Ă€ven flera apperties och goda viner till .
11/9-18
07.30 smög jag ner i receptionen och hĂ€mta tvĂ„ champagneglasđ„ inte sĂ„ lĂ€tt med franska som jag inte kan ett ord av sĂ„ det blev bĂ„de ishink och en flaska champagne och till sist dĂ„ glasen.
Tur det Àr fullrikt med blommor i Frankrike sÄ snodde med en blomma oxsÄ.
Hipp hipp hurrađ och en sĂ„ng blev det till Billy som idag fyller 50 Ă rđđđ
Lite spa och en god frukost pĂ„ hotellet innan vi körde till vĂ„rt första Champagnehus Jolly. Det Ă€r rekommendationer frĂ„n vĂ„r vĂ€n MP har Ă€ven druckit den innan och tillhör vĂ„r favorit. Det vi lĂ€rde oss snabbt var att alla hus har lunchstĂ€ngt 12-14 men de var okej fast kl. Var lite över 12.00 đ
Som vi trodde blev vi inte besvikna och fick Àven pröva en prestige champagne och en vintage . Vi köpte nÄgra flaskor och det fick bli en lunch i Epernay. En liten mysig stad dÀr Àven de stora husen finns som Moet- Krug vi gick in och titt a och skulle gör a e n rundvandring Me n avstod dÄ det var en timmes vÀntan och de tog 40⏠/person. Vi gick istÀllet över till ett annat champagnehus i Epernay Collard-Picard . Nr 2 var bÀst. Sen blev det hemfÀrd med lite mer spa och avkoppling innan det blev en trerÀtters igen .
Idag var inte aperitif lika goda som igÄr men vi blev absolut inte besvikna . De överraska med ljus pÄ smÄ marÀnger dÄ Billy envisades med att inte han orka nÄgon dessert och ett glas Champagne .
Som jag skrev innan sĂ„ Ă€r det en vĂ€ldigt kunnig och hjĂ€lpsam personal som gav oss en rundvandring i baren med deras enorma avecer đ„
12/9-18
Upp tidigt sÄ vi hann med Àven idag en liten stunds spa innan frukosten.
Idag skall vi vidare till slottet som Àven ligger i nÀrheten Viney
VÄrt första stop blev pÄ Dizy . En trevlig ung man som berÀtta pÄ engelska som inte Àr sÄ vanligt nÀr man Äker ut pÄ lite mindre vingÄrdar. DÀr fick vi Àven en liten rundvandring nere i vinkÀllaren . SÄ trevligt och fick lite mer kött pÄ benen om deras champagner . De odla oftast först i deras nya ekfat men enligt honom tyckte han de gav för mycket smak av ekfat sÄ för att fÄ bÀsta smak flyttades druvsaften över efter ett tag till de gamla faten men de var i regel bara dugliga i ca 5 Är. Efter det körde vi vidare och hitta ett champagnehus ute pÄ vischan och tur var det ,hÀr kom vi precis i rÀtt tidpunkt dÄ de höll pÄ att pressa vindruvorna ,annars hade de redan plockat druvorna. Vi kom in till en tant med ett leende pÄ lÀpparna och försökte berÀtta om hennes fantastiska champagne pÄ franska och gestikulerade. En mycket god champagne.
Vi tog en en lunch i Hautvillers en bit frĂ„n Vinay. DĂ€r trĂ€ffa vi pĂ„ ett svenskt par som Ă€ven bott pĂ„ samma hotell som oss. De bodde Ă€ven i Malmö och fick ett trevligt samtal om goda viner och mat och resorđ
Nu var det dags att köra till vĂ„rt slott . Fantastiskt bra med ett lite exklusivt rum i ett 1300 gammalt slott ,vi hade underbart vĂ€der och tog en liten power nap đ€ i slottstrĂ€dgĂ„rden.
Vi klÀdde om och gick ner till restaurangen Lafork . Vilken meny hummer Champagne och Piggvar tog min man och jag inbakad lammfilé och gott rött vin till det lite avsmakningsrÀtter men smakar det sÄ kostar det . De tog bra betalt men det var det vÀrt.
13/9-18
Frukost med champagne Àr lyx nÀr man har semester.
Nu skulle vi avsluta tvÄ nÀtter pÄ Best Wester i Reims innan vÄr resa var till sitt Ànde .
Först ut idag blev ett champagnehus i Cuice som heter Camille Gellette. HÀr har de Àven ett hotell . Ett trevligt vin. Vi körde vidare till Bouzy men dÀr fick vi gÄ en promenad för stÀllena hade lunchstÀngt. Vi tog ett beslut att ta en lunch . Vi leta pÄ TripAdvisor och hitta ett stÀlle som sÄg ut som ett förfallet ladugÄrd men icke sÄ Nicke insidan var ett stort stÀlle som tydligen bruka vara stora tillstÀllningar med bröllop b.la . DÀr satt ett flertal franska sÀllskap som tillbringa flera timmar pÄ att Àta. Billy och jag var inte sÄ hungriga sÄ vi dela pÄ nÄgra förrÀtter . SmÄ och smÄ vi gick dÀrifrÄn mÀtta sÄ vi inte kunde röra oss ,men vÀldigt nöjda med sniglar,ost,skinka med melon och gÄslever.
NĂ€sta hus blev Paul Cloue dĂ€r det Ă€ven blev nĂ„gra flaskor. Dagen avsluta vi med Ă€ven MP rekommendationer Alexander Calson en liten trevlig prick som satt med och pröva champagne . Kan rekommendera vĂ€ldigt trevliga blev ett dyrt besök.đ
Nu till Reims sÄ vi kom nÄgotsÄnÀr istid sÄ vi kunde utnyttja vÄrt spa pÄ hotellet. Ett bra hotell med garage och kameraövervakning.
Jag blev glatt överraskad att Reims Àr en sÄdan fin stad ,med fullt ös ,gamla fina byggnader och vÀldigt gemytlig helt klart vÀrt att besöka.
Vi hade inte bokat bord nÄgonstans men vi bÄda var sugna pÄ moule frites ,vi gick en stund och hitta till sist ett stÀlle dÀr det fanns musslor. Och lovar vi blev inte besvikna . De var en explosion sÄÄÄ gott. Jag tog med champinjoner och champagnesÄs och Billy med chorizo och zucchini. ProppmÀtta gick vi tillbaka och avsluta kvÀllen med en drink pÄ baren pÄ hotellet ,dÀr det var bra ös.
14/9-18
Vi strunta i frukost idag dĂ„ det inte ingick i priset . Vi körde till Sillery vi pröva ett Champagnehus Francois Secondi . Detta var första stĂ€llet som vi fick betala vinprovningen 15âŹ/person ,men dĂ„ vi köpte nĂ„gra flaskor bjöd hon pĂ„ en person.
NĂ€sta stĂ€lle vi kom till G. Boultitez Vigon blev vi lite sena prick 12.00 vi fick komma in men hade ingen champagne pĂ„ kylning ,dĂ„ vi hade lite plats i bilen sĂ„ köpte vi pĂ„ vinst och förlust . Det blev en vintage ,oh vilken tur vi tog sex flaskor vi pröva det pĂ„ hotellrummet och vilken smakupplevelse . Nu lunch i Reims en Marockansk restaurang vĂ€ldigt gott ,vĂ€llagat och gott . En vĂ€ldigt trevlig personal sĂ„ det var vĂ€rt att vĂ€nta pĂ„ maten. Lite spa nu. Vi trĂ€ffa Ă€ven ett trevligt svensk sĂ€llskap son och svĂ€rfar ,sonen dĂ„ oxsĂ„ frĂ„n Malmö sammantrĂ€ffandeđ
Sista kvÀllen och vi tÀnkte ta en guid Michelin restaurang ,men var lite sent ute sÄ tog en pÄ rekommendationer Le
ChampagneđŸ
Efter en dundrande 50 Ärs överraskningsfest för Billy min man i Fredshög gÄrd som jag kan rekommendera om man vill att alla skall kunna sova över (ca 25 personer) sÄ kör vi till Hamburg dÀr vi kommer övernatta innan fÀrden till Champagne.
10/9-18
Nu har vi ca 8 timmars körning framför oss .
Vi hade tur inga köer pÄ autobahn bara lite vÀgarbeten sÄ vi var framme i Viney pÄ hotellet vid 19.00 . Vi hade bokat 2 nÀtter genom Secret Escape dÀr tre rÀtter,spa ingick.
Vi blev vÀl omhÀndertagna med hjÀlp av bagage flytta bilen och genomgÄng av hotellet.
Vi tog en dusch ,ett glas champagne som vi handlat pĂ„ Lidelđ och gick ner och Ă„t en helt enastĂ„ende trerĂ€tters med Ă€ven flera apperties och goda viner till .
11/9-18
07.30 smög jag ner i receptionen och hĂ€mta tvĂ„ champagneglasđ„ inte sĂ„ lĂ€tt med franska som jag inte kan ett ord av sĂ„ det blev bĂ„de ishink och en flaska champagne och till sist dĂ„ glasen.
Tur det Àr fullrikt med blommor i Frankrike sÄ snodde med en blomma oxsÄ.
Hipp hipp hurrađ och en sĂ„ng blev det till Billy som idag fyller 50 Ă rđđđ
Lite spa och en god frukost pĂ„ hotellet innan vi körde till vĂ„rt första Champagnehus Jolly. Det Ă€r rekommendationer frĂ„n vĂ„r vĂ€n MP har Ă€ven druckit den innan och tillhör vĂ„r favorit. Det vi lĂ€rde oss snabbt var att alla hus har lunchstĂ€ngt 12-14 men de var okej fast kl. Var lite över 12.00 đ
Som vi trodde blev vi inte besvikna och fick Àven pröva en prestige champagne och en vintage . Vi köpte nÄgra flaskor och det fick bli en lunch i Epernay. En liten mysig stad dÀr Àven de stora husen finns som Moet- Krug vi gick in och titt a och skulle gör a e n rundvandring Me n avstod dÄ det var en timmes vÀntan och de tog 40⏠/person. Vi gick istÀllet över till ett annat champagnehus i Epernay Collard-Picard . Nr 2 var bÀst. Sen blev det hemfÀrd med lite mer spa och avkoppling innan det blev en trerÀtters igen .
Idag var inte aperitif lika goda som igÄr men vi blev absolut inte besvikna . De överraska med ljus pÄ smÄ marÀnger dÄ Billy envisades med att inte han orka nÄgon dessert och ett glas Champagne .
Som jag skrev innan sĂ„ Ă€r det en vĂ€ldigt kunnig och hjĂ€lpsam personal som gav oss en rundvandring i baren med deras enorma avecer đ„
12/9-18
Upp tidigt sÄ vi hann med Àven idag en liten stunds spa innan frukosten.
Idag skall vi vidare till slottet som Àven ligger i nÀrheten Viney
VÄrt första stop blev pÄ Dizy . En trevlig ung man som berÀtta pÄ engelska som inte Àr sÄ vanligt nÀr man Äker ut pÄ lite mindre vingÄrdar. DÀr fick vi Àven en liten rundvandring nere i vinkÀllaren . SÄ trevligt och fick lite mer kött pÄ benen om deras champagner . De odla oftast först i deras nya ekfat men enligt honom tyckte han de gav för mycket smak av ekfat sÄ för att fÄ bÀsta smak flyttades druvsaften över efter ett tag till de gamla faten men de var i regel bara dugliga i ca 5 Är. Efter det körde vi vidare och hitta ett champagnehus ute pÄ vischan och tur var det ,hÀr kom vi precis i rÀtt tidpunkt dÄ de höll pÄ att pressa vindruvorna ,annars hade de redan plockat druvorna. Vi kom in till en tant med ett leende pÄ lÀpparna och försökte berÀtta om hennes fantastiska champagne pÄ franska och gestikulerade. En mycket god champagne.
Vi tog en en lunch i Hautvillers en bit frĂ„n Vinay. DĂ€r trĂ€ffa vi pĂ„ ett svenskt par som Ă€ven bott pĂ„ samma hotell som oss. De bodde Ă€ven i Malmö och fick ett trevligt samtal om goda viner och mat och resorđ
Nu var det dags att köra till vĂ„rt slott . Fantastiskt bra med ett lite exklusivt rum i ett 1300 gammalt slott ,vi hade underbart vĂ€der och tog en liten power nap đ€ i slottstrĂ€dgĂ„rden.
Vi klÀdde om och gick ner till restaurangen Lafork . Vilken meny hummer Champagne och Piggvar tog min man och jag inbakad lammfilé och gott rött vin till det lite avsmakningsrÀtter men smakar det sÄ kostar det . De tog bra betalt men det var det vÀrt.
13/9-18
Frukost med champagne Àr lyx nÀr man har semester.
Nu skulle vi avsluta tvÄ nÀtter pÄ Best Wester i Reims innan vÄr resa var till sitt Ànde .
Först ut idag blev ett champagnehus i Cuice som heter Camille Gellette. HÀr har de Àven ett hotell . Ett trevligt vin. Vi körde vidare till Bouzy men dÀr fick vi gÄ en promenad för stÀllena hade lunchstÀngt. Vi tog ett beslut att ta en lunch . Vi leta pÄ TripAdvisor och hitta ett stÀlle som sÄg ut som ett förfallet ladugÄrd men icke sÄ Nicke insidan var ett stort stÀlle som tydligen bruka vara stora tillstÀllningar med bröllop b.la . DÀr satt ett flertal franska sÀllskap som tillbringa flera timmar pÄ att Àta. Billy och jag var inte sÄ hungriga sÄ vi dela pÄ nÄgra förrÀtter . SmÄ och smÄ vi gick dÀrifrÄn mÀtta sÄ vi inte kunde röra oss ,men vÀldigt nöjda med sniglar,ost,skinka med melon och gÄslever.
NĂ€sta hus blev Paul Cloue dĂ€r det Ă€ven blev nĂ„gra flaskor. Dagen avsluta vi med Ă€ven MP rekommendationer Alexander Calson en liten trevlig prick som satt med och pröva champagne . Kan rekommendera vĂ€ldigt trevliga blev ett dyrt besök.đ
Nu till Reims sÄ vi kom nÄgotsÄnÀr istid sÄ vi kunde utnyttja vÄrt spa pÄ hotellet. Ett bra hotell med garage och kameraövervakning.
Jag blev glatt överraskad att Reims Àr en sÄdan fin stad ,med fullt ös ,gamla fina byggnader och vÀldigt gemytlig helt klart vÀrt att besöka.
Vi hade inte bokat bord nÄgonstans men vi bÄda var sugna pÄ moule frites ,vi gick en stund och hitta till sist ett stÀlle dÀr det fanns musslor. Och lovar vi blev inte besvikna . De var en explosion sÄÄÄ gott. Jag tog med champinjoner och champagnesÄs och Billy med chorizo och zucchini. ProppmÀtta gick vi tillbaka och avsluta kvÀllen med en drink pÄ baren pÄ hotellet ,dÀr det var bra ös.
14/9-18
Vi strunta i frukost idag dĂ„ det inte ingick i priset . Vi körde till Sillery vi pröva ett Champagnehus Francois Secondi . Detta var första stĂ€llet som vi fick betala vinprovningen 15âŹ/person ,men dĂ„ vi köpte nĂ„gra flaskor bjöd hon pĂ„ en person.
NĂ€sta stĂ€lle vi kom till G. Boultitez Vigon blev vi lite sena prick 12.00 vi fick komma in men hade ingen champagne pĂ„ kylning ,dĂ„ vi hade lite plats i bilen sĂ„ köpte vi pĂ„ vinst och förlust . Det blev en vintage ,oh vilken tur vi tog sex flaskor vi pröva det pĂ„ hotellrummet och vilken smakupplevelse . Nu lunch i Reims en Marockansk restaurang vĂ€ldigt gott ,vĂ€llagat och gott . En vĂ€ldigt trevlig personal sĂ„ det var vĂ€rt att vĂ€nta pĂ„ maten. Lite spa nu. Vi trĂ€ffa Ă€ven ett trevligt svensk sĂ€llskap son och svĂ€rfar ,sonen dĂ„ oxsĂ„ frĂ„n Malmö sammantrĂ€ffandeđ
Sista kvÀllen och vi tÀnkte ta en guid Michelin restaurang ,men var lite sent ute sÄ tog en pÄ rekommendationer Le
Kategori: Bilsemester