14 september 2006 - Göttingen, Tyskland
DAG 1. Göteborg-Göttingen
Vi startar kl. 7.30 från Femmanhuset i Gbg. Färjor Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi fortsätter till Göttingen och Hotel Clarion. Middag på hotellet.
15 september 2006 - Colmar, Frankrike
DAG 2. Göttingen-Colmar
Frukost och avresa till Colmar, staden som kallas "Lilla Venedig" och är känd för sina vackra hus och kanaler. Middag på vårt hotell Mercure Centre Unterlinden, beläget vid muséet Unterlinden, intill Gamla Stan.
16 september 2006 - Heidelberg, Tyskland
Restaurangen där vi åt lunch
16 september 2006 - Colmar, Frankrike
Kvällen middag : Korv surkål och ett Alsace vin
16 september 2006 - Soultzmatt, Frankrike
DAG 3. Frukost. Efter tidig frukost tar vi bussen till vinodlingen i Soultzmatt (15 min. färd), iförda tåliga kläder och rejäla skor. Seppi Landmann är van att instruera såväl vana plockare som nybörjare. Efter några timmars plockande blir det kafferast och senare en glad lunch med vin kring bord i vinfälten. Efteråt vinprovning och
besök i vinkällaren. Kvällen fri för egna upptäcksfärder i Colmar.
Vinskörden blev tyvärr inställd pga regn. Den ersattes med en tur till Munster med en mycket personlig uppskattad guidening och livshistoria av Seppi Landmann.
17 september 2006 - Soultzmatt, Frankrike
Ut i vinfälten skallvi gå....
Seppi Landmann med en av resenärerna
17 september 2006 - Munster, Frankrike
En extra guidning till Munster och beskådande av storkar
Rådhuset i ena änden av torget
17 september 2006 - Soultzmatt, Frankrike
17 september 2006 - Strasbourg, Frankrike
DAG 4. Frukost. Utflykt till Strasbourg, huvudorten i Alsace med 2000-årig historia och många sevärdheter, som "Petite France", katedralen och EU-parlamentet. Under en kanalbåtsfärd ser man allt på 1 tim. 15 min. (pris 10 euro). På vägen tillbaka följer vi delvis "route des vins" och stannar till i Riquewihr där det också ges möjlighet att avsmaka och köpa vin. På kvällen är det dags för kvällens gastronomiska höjdpunkt! En femrätters middag på "Auberge du Cheval Blanc" i Westhalten (en stjärna i Michelin) med tillhörande viner och kommentarer om hur man kombinerar mat och vin.
17 september 2006 - Westhalten, Frankrike
På kvällen är det dags för kvällens gastronomiska höjdpunkt! En femrätters middag på "Auberge du Cheval Blanc" i Westhalten (en stjärna i Michelin) med tillhörande viner och kommentarer om hur man kombinerar mat och vin.
18 september 2006 - Strasbourg, Frankrike
Den stora ostkupan med alla dess olika ostar
De ostar som vi avsmakade i våran meny