Visningar: 93
Bilden tagen: 18 juni 2009
Kommentarer
18 juni 2009 22:58
Det kan vara lagom med 3 msk torkade lavendelblommor.
18 juni 2009 21:47
Jag, som tänkte skriva nåt fint om lavendelblommorna och så får jag syn på ett fint recept också. Så bildad man kan bli på RG. ;-) Gilla
18 juni 2009 19:45
Lavendelskorpor 120 g sötmandel, hackad 2 ägg 2 dl lavendelsocker (Strösocker blandas med lavendelblommor. Helst ska blandningen stå i en burk ett par veckor.) 1 tsk salt ca 5-6 dl vetemjöl (gärna den mindre mängden) 1 tsk bakpulver 100 g grovhackad mörk choklad 1 äggvita till pensling Blanda mandel, ägg, socker och salt. Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Rulla ut tre längder som läggs på smord plåt. Pensla med äggvita. Grädda i 180 grader i 15-20 minuter. Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i 30-40 minuter.